30 Haziran 2013

Visual Snow (Görsel Karıncalanma) Nedir?



// YENİ ÖNEMLİ EKLEME//
Parazitli görüntünün asıl sebebi altında TMJ (çene yapısı ve eklem bozukluğu) yatmaktadır. TMJ'de çeneden beyne giden bir sinir baskıya uğrar ve oradaki kan akışında anormallikler görülür ki sonucunda bu görüntüler ortaya çıkar. Ayrıca kesinlikle dişinizi çektirmeyin, bunun için antibiyotik almayın; noktalarda inanılmaz artışlar olabilir. Ortodontist bölümüne gidilmelidir. Ayrıca sonrasında boyun fıtığına bakılmalıdır. Bir dahaki göz kontrolünde vitreus'e bakılmalıdır.

TMJ Belirtileri
* Yüzde solgunluk ve aşırı halsizlik
*Çenenizi kuvvetle öne itince (itebildiğiniz kadar itin)  kulak çınlamasında artış oluyorsa
* Kas seğirmeleri
*Ağzınızı açıp kapatırken tıklama sesi geliyorsa
*Ağzı çok açınca kasılma,zorlanma oluyorsa
*Geceleri gıcırdama yaşıyorsanız

Tedavisi:
* B12 - E vitamini (iğne şeklinde)
* Coraspin 300 mg
//YENİ ÖNEMLİ EKLEME SON//

Birçok kişinin rahatsız olduğu bir problem de Göz önünde uçuşan cisimler ve noktalardır. Bu durumu yaşayanlar kesinlikle göz uzmanına görünmeli ve şikayetini anlatmalıdır. Çünkü sendrom retina dekolmanı ve yırtılması gibi ciddi hastalıklardan ötürü de kaynaklanabilir. Eğer göz muayenesinde tehlikeli bir alan fark edilmemişse endişelenmenize hiç gerek yoktur. Tamamen zararsız olmakla beraber tek olumsuz yanı sizi rahatsız etmesidir ki zamanla insan alışıyor ve farkında bile olmuyor.


Visual snow sendromu 2013 yani bu sene içerisinde bulunmuş ve incelenmiştir. Yurt dışında çeşitli haber kanallarında değinilmiştir. Henüz Türk doktorlar bu konuda maalesef bilgisiz olmaktadır.

Adete sinek uçuşmasını andıran bu noktalar büyük ihtimal doğuştandır. Ve dikkat edildiğinde daha da çekilmez hâl alabilmektedirler. Yakın bir zamanda tedavisi, tanısı hakkında büyük ilerleme kaydedilecektir. Çünkü bu insanlarda FMR sonuçlarında bir farklılık görülmektedir. Ayrıca gizli veya auralı kalıcı migren (persistent migren auro without infraction)
hastalarında görülmesi normal karşılanmalıdır. Geceleri karanlık ortamlarda daha da kendini belli etmektedir. Duvarlarda, bulutlarda çok rahatlıkla fark edilebilir. Uçuşan noktalar 4-5 tane değil bazılarında binlerce hatta milyonlarca olabilmektedir. Özellikle Panik atak; depresyon ve anksiyete altındaki psikolojik hastalıklarla da ilişkisinin olduğu tespit edilmiştir. Sorunun temelinde göz değil beyin vardır bu nedenle nöroloji altında incelemesinde gereken bir teşhistir. Gözünüzü kapatsanız dahi bu noktalardan kurtulamazsınız, geceleri görüşte zorlanabilir bazen de can sıkıcı hâl alabilmektedir. Şu an bu hastalıktan kör olan yoktur.

Simülasyon için üstüme tıkla!

İlgili facebook sayfası : https://www.facebook.com/awarenessforvisualsnow

Hastalık, sendrom hakkında daha fazla bilgiyi orta düzey bir ingilizce ile wikipedia kaynağından okuyabilirsiniz. 
http://en.wikipedia.org/wiki/Visual_snow

16 yorum :

  1. Melis hanım sizinle temas kurabilirmiyim, bende de Visual Snow var ve grubumuz var 1000 kişiyiz şuanlık, 20 hasta üzerinde testler yapıldı ağustosta açıklanıcak ilk sonuçlar, isterseniz onlar hakkında da size bilgi verebilirim, iyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan bilgi verirseniz herkes için faydalı olur, sosyal ağlarda pek aktif değilim. Anlayışınız için teşekkür ediyorum ve katkılarınızı kesinlikle bekliyorum

      Sil
  2. ya bendede şeffaf karıncalımsı bir görüntü var ve karanlık ortamda cok belli oluyor rahatsızlıgım göz yorgunlugundan kaynaklanıyor dedi doktor ama içim rahat deil :S

    YanıtlaSil
  3. bu lanetli lşey bendede var nabcam bilmiyom hiç rahat delim :S

    YanıtlaSil
  4. Aynı sorun bende de mevcut ama diğer arkadaşların aksine benim sorun sadece düz zemine bakınca veya açık gökyüzünde çok belli oluyor. Oda ışığında falan çok çok az. Güneşe doğru bakamıyorum gözlerim sulanıyor hemen. Beyaz mercek şeklinde hareketli bir görüntü var hep.

    YanıtlaSil
  5. mrb arkadaşlar 22 yasındayım ,küçüklüğümden beri bende de bu rahatsızlık var..bu rahatsızlığa sahip olanlar bir için oluşturulan bir grup var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.facebook.com/awarenessforvisualsnow
      Her ülkeden visual snow'lu insanların bulunduğu facebook grubu

      Sil
  6. ayrıca tedavisi hakkında gelişmelerden bihaber olmak istemiyorum ..

    YanıtlaSil
  7. Ben yillardir böyle göruyorum doktora gidiyorum miyopi ve astigmat var ama goz sinirlerin filan gayet iyi diyor.karincalanma artti ve psikolojim bozuldu sirf buyuzden depresyona girdim.kimse anlamiyo

    YanıtlaSil
  8. Visual Snow sendromunu yaşayan arkadaşlar ilgili soruları yorum atarak cevaplarlarsa hali hazırda v.s araştıran doktorlara hikayenizi şâhsen gönderebilirim böylece daha sağlıklı ve hızlı tedavi sonuçları elde edebiliriz. Ayrıca detaylı bilgi birikimi ile geri dönüş yapabilirim. (e-mail belirtin)

    1. Sendromu kaç senedir yaşıyorsunuz? (Doğduğumdan beri vs.)
    2. Göz kusuruna sahip misiniz? (Evet ise numaralar ile birlikte miyop vs. olduğu)
    3. Kulak çınlaması yaşıyor musunuz?
    4. Hangi kronik hastalıklara sahipsiniz? (Önemli-önemsiz her türlü problemi yazınız)
    5. Yaşınız ve cinsiyetiniz...
    6. Kullandığınız ilaçlar ve panik atak,depresyon gibi psikolojik hastalığınız varsa belirtiniz.
    7.Düşünceleriniz, hikayeniz ve tahminleriniz (...varsa)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2009 dan bu yanai panik bozukluk anksiyete hastasıyım, 2012 ocaktan bu yana kulak çınlaması, 2012 ekimden bu yana bu rahatsızlıktan muzdaribim. Karıncalı görme, beyaz parlak kayan noktalar, siyah ipçikler, tesbih gibi dizilmiş beyaz noktalar ipcikler, güneşe, ışığa bakmışım gibi parlamalar göz kapalıyken bile.. Psikolojik olarak çok yoruyor.

      Sil
    2. Aynı sendromu 3 aydir yasiyorum panik atak teshisi konulmadan hemen once basladi ardindan da panik atak oldum bu hastaligin bir caresi var mi bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim Teşekkürler

      Sil
  9. Sendromu 3 senedir yaşıyorum. Astigmat var sag sol 2.50 ayrica kulak çınlaması mevcut bazn arada gelip gidiyor bazen uzun sure gelmiyor. Goz migreni olayni 3 4 kere yasadm ancak 1.5 senedr migren gelmiyor. Suan 22 yasindayim erkek bir hastym. Benm nerak ettigim bu sorunlar nasil gececk ilerleyeck mi acikcasi yaslandkca kör olma durumu varmi. Cewabinizi email olarak alabilirsm cok güzel olur. Teşekküler şimdiden. berkanhurcan@gmail.com

    YanıtlaSil
  10. ben tmj den suphelenıyorum girdiğim göz muayeneleri hep temz gecen yaz dişimi çektirdim ve kasım ayında uçuşmalar ve gökyüzüne baktıımda parıldamalar oluyor TMJ tedavisinden sonra her şey düzeliyormu ?????????

    YanıtlaSil
  11. ben gecen yaz dişimi çektirdim kasım aynda uçuşmalar başladı ve yorgunluk halsızlik çene hareketlerimde çtrdamada oluyor ben TMJ den şüpheleniyorum sorum şu TMJ tedavisi görürsem sorunlarım bitermi .ve gökyüzüne baktığımda parıldamaları görebiliyorum diğer türlü fark etmiyorum

    YanıtlaSil
  12. Tedavi yazmissiniz fakat nasil kulkanilacak ne zaman kulkanilacak yazmamissiniz. Ayrica bir arastirma sonucu bulunan bir tedavi mi bu ?

    YanıtlaSil